نظر مراجع درباره بیمه عمر و سرمایه گذاری

نظر مراجع درباره بیمه عمرزمان مطالعه ۶ دقیقه

بیمه عمر حلال یا حرام؟ این یکی از اولین سوالاتی است که ممکن است ذهن شما را درگیر خود کند؛ برای پاسخ به این سوال بهتر است ابتدا به بررسی فقهی و شرعی نحوه پرداخت سود قرارداد های بیمه نامه عمر بپردازیم.

عقد بیمه به چند صورت اجرا می شود:

۱) آن که بیمه گذار بگوید: «به عهده من فلان مقدار که در فلان زمان، و ماهى فلان مقدار بدهم. در مقابل آن، خسارتى که به مغازه من مثلاً از ناحیه آتش سوزی یا دزدى وارد شد، جبران نمایى» و طرف مقابل نیز قبول کند.

۲) بیمه گر بگوید: «جبران خسارتى که به مؤسسه شما وارد مى‌شود، مثلاً از ناحیه آتش سوزی یا دزدى، بر عهده من است و در برابر آن، فلان مقدار به من بدهى.»

لازم به ذکر است که تمام قیودى که قبلا ذکر شد، باید در هر دو صورت، معلوم شود.

بیمه، نوعى تعهد و پیمان میان دو شخص حقیقى یا حقوقى است که به موجب آن، یک طرف متعهد می گردد در ازاى پرداخت مبلغى از سوى طرف دیگر، در صورت وقوع یا بروز حادثه، خسارت وارده بر او یا بخشى از آن را جبران نماید.

نظر مراجع درباره بیمه عمر و سرمایه گذاری | مقایسه و خرید آنلاین بیمه عمر از بیمه ماهان

حکم شرعی بیمه:

مراجع عظام تقلید درباره حکم شرعی بیمه عمر و سرمایه گذاری می گویند:

گرچه بیمه عقد مستقلى است اما مى‌توان آن را در قالب عقود دیگر از قبیل صلح، اجرا نمود. این قرارداد از عقدهاى لازم به شمار می رود و جز با رضایت طرفین قابل فسخ نیست. (مراجعه فرمایید به صفحه ۸۹۳ از جلد دوم کتاب توضیح المسائل حضرت امام خمینی (ره)).

تمام اقسام بیمه با به کار بردن شرایط آن، صحیح است (البته به شرطی که رعایت دیگر قوانین شرعی و کشوری در آن شده باشد)، چه بیمه عمر باشد، یا بیمه کالاهاى تجارتى، یا عمارات یا کشتی ها و هواپیماها و یا بیمه کارمندان دولت یا مۆسسات، یا بیمه شهروندی و روستایی.

حضرت آیه الله العظمی خامنه ای (مد ظله العالی):

اگر بر طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و مورد تأیید شورای محترم نگهبان پرداخت می‌شود مانع ندارد.

حضرت آیه الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):

اگر معامله شرعى انجام دهد و مثلاً در قرارداد، تعیین مقدار سود نکند بلکه فقط نسبتى از سود را براى او معین کند اشکال ندارد. اما اگر اساس معامله بر پرداخت مبلغى به عنوان سود در مدت مقرر باشد ربا و حرام است.

حضرت آیه الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):

بیمه قراردادی است که طبق آن بیمه گزار (بیمه شونده) متعهد می‏شود که مبلغ معینی را نقدا یا به نحو اقساط به بیمه گر (بیمه کننده) بپردازد و در مقابل آن ، بیمه گر متعهد می‏شود که در صورت وقوع حادثه ، یا ضرری که در قرارداد قید شده ، مبالغی را نقدا یا به نحو پرداختی ثابت و یا هر گونه جبران مالی دیگر ، به بیمه گزار یا شخص ثالثی که در قرارداد بیمه معین و قرارداد به نفع او منعقد شده است ، بپردازد .

پس اگر قرار داد بیمه عمر و غیره چنین باشد صحیح است هر چند در انتهای مدت – در حالی که شرط نکرده – مبلغی را به او بدهند.
ولی چنانچه اصل معامله بر قرض بوده به شرط اینکه بیمه کند یا اینکه مبلغی را در انتهای قرار داد به عنوان سود به او بدهند ربا و حرام است.

حضرت آیه الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):

  • بیمه یکى از عقود مستحدثه است که در عرف عقلاً معمول است، و چنانچه شرایط عامّه عقود در آن جمع باشد، شرعاً اشکالى ندارد، و باید طبق قراردادى که بسته شده عمل شود، و مى‌توان سهمیّه افراد مورد نظر را به صورت درصدى، نه ریالى، تعیین کرد، و مشمول ادّله وجوب وفای به عقد است.
  • هرگاه این قرارداد به عنوان مضاربه و یا شرکت در یک کار سود‌آور بوده باشد و آنچه را بیمه می‌پردازد به عنوان سود محسوب شود مانعی ندارد.

حضرت آیه الله العظمی نوری همدانی (مد ظله العالی):

چنانچه سود تحت عنوان عقود شرعی صحیح باشد، بلااشکال باشد.

حضرت آیه الله العظمی شبیری زنجانی (مد ظله العالی):

حکم شرعی بیمه های عمر و سرمایه گذاری چیست؟
چنانچه شرکت بیمه را وکیل کنید که براساس عقود شرعیه -مثل مضاربه- این سود را بپردازد و اطمینان داشته باشید طبق آن عمل می کند، گرفتن سود جایز است و همچنین است اگر شرکت مذکور را ملزم به پرداخت سود نکنید و بیمه با علم به بطلان قرارداد هم راضی به پرداخت سود باشد.

بیمه با قمار چه تفاوتى دارد؟

فقها هیچ احتمال نداده اند که بیمه، در باب قمار داخل شود و وجهى هم ندارد که ما بیمه را در باب قمار داخل بدانیم. صِرف به خطر انداختن، ملاک قمار نیست. براى صحت یک معامله باید استثناها وجود نداشته باشد. ریشه استثناها در معاملات، آن چیزى است که در آیه قرآن آمده که قمار هم یکى از مصداق هاى آن است: «لاتَأکُلوا اَموالَکُم بَینَکُم بِالباطِلِ.»

مقصود این است که وقتى پول شما در میان شما گردش مى کند، بیهوده گردش نکند. یعنى به اصطلاح فقها با یک هدف عقلایى توأم باشد. یک وقت انسان مى بخشد. بخشیدن در مواردى یک کار انسانى است. یعنى یک نیاز انسانى است. انسان مى خواهد که جود کرده باشد، این یک کار بیهوده نیست.

یا وقتى انسان، کالای خود را به طرف مقابل مى فروشد، در مقابل پول مى گیرد. یا انسان پول مى دهد، در مقابل از معلم، درس مى گیرد. باز پول بیهوده گردش نکرده، ولى در مورد قمار و امور شبه قمار، پول از دست طرف بیرون مى رود، بدون اینکه چیزى کسب کرده باشد. از نظر شارع، این پول بیهوده بیرون رفته است.

اما در مورد بیمه این طور نیست. بیمه یک هدف عقلایى دارد. انسان تأمین مى گیرد و در مواردى (اگر خسارتى یا حادثه اى پیش آید) غیر از تأمین، پول هم مى گیرد. بنابراین، پولى که بیمه گزار مى دهد، هرگز مصداق «لاتَأکُلوا اَموالَکُم بَینَکُم بِالباطِل» نیست.

مقایسه و خرید آنلاین بیمه عمر از بیمه ماهان

یکی از دغدغه‌های اصلی مردم برای خرید بیمه عمر عدم آگاهی آن‌ها از نحوه‌ی خرید و فروشگاه‌های معتبر است، معمولا تمامی شرکت‌های بیمه این خدمت را به مشتریان خود ارائه می‌کنند اما اگر قصد خرید بیمه عمر را دارید می‌توانید از فروشگاه آنلاین ماهان استفاده کنید. این فروشگاه برای آسان‌تر کردن فرآیند خرید از دو روش برای ارائه خدمات استفاده می‌کند.

مقایسه و خرید آنلاین بیمه عمر از بیمه ماهان

روش اول: می‌توانید با ورود به فروشگاه آنلاین ماهان خرید خود را بدون محدودیت زمانی انجام دهید.

روش دوم: برای خرید تلفنی بیمه نامه مسافرتی می‌توانید از ساعت ۹ صبح تا ۹ شب با شماره‌ ۰۲۱۴۵۲۳۹ تماس بگیرید و بیمه خود را تهیه نمایید.

همرسانی

Share on facebook
فیسبوک
Share on twitter
توییتر
Share on whatsapp
واتساپ
Share on telegram
تلگرام
اطلاع از تخفیف‌ها و تازه‌های بیمه
مدیر فنی
مدیر فنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید آنلاین در کمتر از ۵ دقیقه

بازگشت به بالای صفحه